Turnaj č.13.....(MKP 8.ročník)

23.08.2008 12:41

8.ročník MEMORIÁLU KARLA PROBOSTA 

PRŮBĚH TURNAJE:

Nejprve se na turnaj dostavilo 5 týmů, avšak během několika minut musel celek NĚMECKA nečekaně odcestovat. Výbor se dohodnul na změně systému a určil 4 zápasy každý s každým.

Úvodní zápas mezi JAPONSKEM a FRANCIÍ měl rychlý spád, japonští ninjové rozstříleli svého soupeře vysoko 6:1. Na druhém stadionu se rozpoutala bitva favoritů USA - KANADA jenž skončila smírně 1:1. I další zápasy byly velmi vyrovnané a až na výsledek 5:2 pro USA se hrálo do posledních minut v plném tempu. Francie nedokázala vrátit japoncům vysokou porážku a tak se musela spokojit se dvěmi remízami a další prohrou, poté to ještě zkoušeli na Kanadu, ale více nez dvě remízy z toho opět nebylo a když prohráli 8:0 s USA bylo francouzům jasné že dnes nemají svůj den. USA se zápas od zápasu zlepšovala a měla nakročeno ke kýženému titulu.

Když potom KANADA přešla lehce v play-off přes JAPONSKO a USA jen tak tak porazila FRANCII dvakrát 2:1, bylo tu očekávané finále mezi dvěma nejlepšími celky co se titulů a počtů odehraných finále týče. Vše se odehrálo na domácím ledě USA a první zápas muselo rohodnout až prodloužení v němž se trefili domácí. Druhý zápas museli kanaďané vyhrát a opět museli jít do prodloužení, byli to opravdové nervy drásající utkání které rozhodl nejlepší střelec turnaje MODANO a zajistil USA obhajobu titulu. O 3 místo se utkali JAPONSKO s FRANCIÍ a ani v této sérii se francouzům nepodařilo zvítězit.

 

 

8.ročník Memoriálu Karla Probosta skončil s tímto umístěním:

1. USA (Jan Talaš)                 

2. KANADA (František Talaš) 

3. JAPONSKO (Josef Terla)

4. FRANCIE (Vlasta Brož)

 

9.ročník Memoriálu Karla Probosta je na programu v pátek 24.10.2008 od 18.00 hod ve DVORY KOLOSEUM.