Pohár Národů '08 - upoutávka

03.12.2008 20:06

 

Poslední turnaj v boji o POHÁR NÁRODŮ 

 

Je listopad a blíží se nejdůležitější turnaj letošního roku (2008).

Jedná se o poslední ze série šesti turnajů o POHÁR NÁRODŮ, zde se rozhodne nejen o vítězi, ale i o umístění ostatních týmů v tomto roce.

Každý z týmů bude náležitě odměněn za svou účast a umístění.

O vítězi není zatím rozhodnuto, i když vedoucí dvojice USA (31 bodů) a KANADA (29 bodů) mají čtyř a pěti bodový náskok před třetí ČESKOU REPUBLIKOU. Jenže stát se může cokoliv a tak můžeme jen spekulovat.

USA stačí umístit se na 2.místě aby získali pohár. Pokud KANADA zvítězí a USA bude třetí, bude muset o vítězi rozhodnout dodatečný zápas.

ČR (25 bodů) bojuje o třetí příčku s FINSKEM (23 bodů) před nimiž má náskok dvou bodů, tudíž jim postačí umístit se o jedno místo za FINSKEM a medaile za 3.místo je doma. Pokud by ČR přeci jenom pomýšlela na lepší umístění, což může být už jen 2.místo, musela by ČR vyhrát a KANADA skončit předposlední.

Jak už bylo psáno, FINSKO bojuje o 3.místo a horší umístění než 4.místo jim nehrozí, protože páté JAPONSKO (11 bodů) má z důvodu několika absencí ztrátu 12 bodů. Právě JAPONSKO se utká v přímém souboji o 5.místo s výběrem SLOVENSKA (9 bodů) kde jim stačí obdobně jako u předchozích dvojic skončit o jedno místo za SLOVENSKEM.

V boji o 5. a 6.místo je i aktuálně sedmá FRANCIE (6 bodů) která by ale podle statistik měla spíše dávat pozor na dotírající 8.ŠVÉDSKO (4 body) a 9.BĚLORUSKO (4 body).

Čeká nás tedy turnaj se vším všudy a tým který nedorazí tak ztratí možnost lepšího umístění a možná i propadu v tabulce.

 

Turnaj se uskuteční v sobotu 29.11.2008 v již zavedeném systému s tím, že při účasti devíti týmů budou rozlosovány 2 skupiny. SKUPINA ¨A¨ (4 týmy) nasazený tým (USA), SKUPINA ¨B¨ (5 týmů) nasazený tým (KANADA) zbytek se dolosuje. Začátek je v 17.00 a přibližně ve 23.00 proběhne vyhlášení a předání hodnotných cen.

 

Děkujeme Vám za účast a přejeme hodně štěstí ve hře.

 

S pozdravem                               

 

   Jan Talaš                         

prezident KLSH